30 років Програми ім. Жана Моне

В Національному університеті «Острозька академія» відзначили 30-річчя програми ім. Жана Моне Еразмус+. Ця програма була започаткована в 1989 році і має на меті підтримку досліджень, які стосуються європейських цінностей, а також європейської інтеграції. Зокрема, в рамках програми фінансується навчання та дослідження, які присвячені європейським студіям та сприяють діалогу між студентами, науковцями, державним сектором, громадянським суспільством.

Напрям Жан Моне в рамках Еразмус+ охоплює 6 видів діяльності, а саме: підготовка та читання навчального модуля, створення кафедри, центр досконалості, мережа, проект (стосується науково-експертних дебатів), підтримка асоціації (створення асоціацій, які займаються європейськими студіями).

З 2018 року в Національному університеті «Острозька академія» реалізується проект «Студії європейських цінностей та ідентичності» (587684-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE), який пов’язаний із розробкою та викладанням навчального модуля, присвяченого європейським студіям та європейській інтеграції України. В рамках заходів, присвячених 30-річчю Програми ім. Жана Моне в НаУОА було проведено широке інформування студентів та викладачів про напрями програми, а також організовано тренінг «Можливості Еразмус+».